Assessment til vurdering og udvikling

Et assessment anvendes typisk ved vurdering eller udvikling af topledere og ledere. Forløbet afdækker væsentligste styrker, potentialer, udviklingsområder og begrænsninger i forhold til en ønsket udviklingsretning. 

I en tæt dialog med kundens ledelse eller bestyrelse starter vi med at definere opgaven og formålet, som f.eks. kan være en vurdering af en leder til en forfremmelse, eller en vurdering af en gruppe ledere mhp. at afklare, hvem der er bedst egnet til at overtage en toplederpost.

Dernæst foretager vi en struktureret afdækning af de vigtigste kompetencer, før vi går i gang med selve assessment, som indeholder både interviews og relevante personprofil og IQ test.

I forløbet indgår ofte real-life dilemmaer og opgaver, som kan give en vurdering af lederens reaktionsmønstre og evner.

Endvidere kan der indgå feedback fra andre, eksempelvis via referencer eller 360° feedback fra medarbejdere/peers. Endelig sikrer vi at give en grundig og brugbar feedback på forløbet, så lederen har mulighed for selv at påvirke sine fremtidige karrieremuligheder.

Vi bruger eksterne certificerede testeksperter med stor erfaring og god track-record, og det er i samarbejdet mellem den neutrale testekspert og vores indsigt i din virksomhed, at vi kan skabe en unik dynamik og udviklingskultur via assessment forløb.

Kontakt os for at høre mere om assessment.